Scheepsinterieur van zeilschip “De Arend”

Onderdeks is dit schip warm en gezellig.

Als je de trap afgaat kom je in het lichte, ruime dagverblijf. Het interieur is in Scandinavische stijl opgetrokken met veel blankgelakt grenenhout en lichte kleuren.
Rechts (stuurboord) bevindt zich de open keuken, voorzien van een mooi groot fornuis. Links (bakboord) staan twee grote eettafels.

Aan de andere kant van het dagverblijf begint de gang die naar de vijf slaaphutten, het toilet en de douche leidt. 

Overal in het schip, ook in elke hut, bevinden zich grote dakvensters die open kunnen zodat er overal voldoende licht en ventilatie is. Elke ruimte in het schip is voorzien van cv en 230 volts stopcontacten. 

Aan de tafels is plaats genoeg voor iedereen. Als je de tafels tegen elkaar schuift zitten we met de hele groep aan één grote tafel. 

De speciaal voor het schip gemaakte houten keuken is het pronkstuk. Hier vindt je alle soorten potten en pannen en keukengerei die je maar nodig kunt hebben om een lekkere maaltijd te bereiden. Er is een groot werkblad, met een kookplaat met 6 pitten en twee spoelbakken met warm en koud stromend water. Voor de verswaren en dranken staan er twee koelkasten aan boord. 

In 2011 hebben Michiel en Ieke de slaaphutten en het sanitair compleet vernieuwd. Er zijn twee spoeltoiletten en een goede douche.

De slaaphutten zijn voorzien van goede bedden, stromend water, bergruimte, een 230 volts stopcontact en cv. Elke hut is goed te ventileren. Er zijn 15 bedden verdeeld over 2 tweepersoons hutten, 2 vierpersoons hutten en 1 driepersoons hut.

plattegrond “De Arend”