we hebben nu nog geen meezeil-droogvalweekend 2023 in de planning genomen. (Het is wel mogelijk het schip met een eigen gezelschap te huren.)

Dit speciale zeilweekend gaan we droogvallen op een zandbank in de Waddenzee, tussen de vaste wal en Vlieland.

Droogvallen is een bijzondere belevenis. We gaan met hoogtij voor anker boven een zandplaat, en als het water begint te zakken komt het schip op de zeebodem te rusten. Als het schip vast ligt kun je er al omheen lopen en in het water spelen of het bodemleven op de Waddenzee verkennen.

Het water zakt verder en verder tot dat het helemaal weg is en het schip droog ligt boven op het zand. Je kunt dan over de drooggevallen zeebodem om het schip heenlopen. Daarna keert de vloed terug en begint het water weer tegen het schip te klotsen. Langzaam maar zeker komt het water omhoog tot we weer drijven. De hele droogvalcyclus duurt ongeveer 6 uur van aan de grond raken totdat we weer drijven.

We hebben dit weekend speciaal gekozen omdat dan de tijden van hoog en laagwater prachtig uitkomen met het vaarschema. Zo ziet de tocht eruit:

PROGRAMMA:

Vrijdagavond om 19:30h inschepen in Makkum, aansluitend vertrek naar de sluizen van Kornwerderzand waar we overnachten.

Zaterdagochtend, na het ontbijt vertrekken wij het wad op. We zeilen richting Vlieland. Hoever we komen zal van de wind afhangen, morgens is de waterstand gunstig om een droogvalplekje op te zoeken en varen we de zandbank op.

We komen tegen de middag droog te liggen met het schip. Als het water weer opkomt eten we samen een heerlijke scheepsmaaltijd. Als we weer drijven varen we nog een stukje, ‘s nachts blijven we voor anker liggen onder een prachtige sterrenhemel met het geluid van de strandvogels om ons heen.

Natuurlijk is de precieze invulling afhankelijk van het weer, we maken er in ieder geval een zo mooi mogelijke tocht van.

Zondagmorgen na het ontbijt halen we het anker op en zeilen we terug naar Makkum, waar wij eind van de middag aankomen en iedereen weer van boord gaat.

Wandelen op de drooggevallen zeebodem om de Hoop Doet Leven heen.

Droogvalweekendprijzen 2023

Wij hebben nu geen droogvalweekenden in de planning

Volwassenen

Kinderen

5 t/m 12 jaar

Kinderen

t/m 4 jaar

p.p.

p.p.

p.p.


De prijs is inklusief boordkas en kok. Daaruit betalen we de boodschappen en ook de dranken. Er zijn geen andere bijkomende kosten.


U bent geïnteresseerd?

Vul hier onder het contactformulier in en reserveer plaatsen aan boord tijdens het droogvalweekend. Michiel neemt dan contact op met u en hij beantwoordt alle vragen betreffende en de zeiltocht en de boeking.

Voor al onze individuelentochten geld:

We bieden kleine groepen met leuke mensen. We gaan met een schip vol individuen op pad, maar we komen als groep weer terug.

We doen ons best om het programma uit te voeren, maar het blijft een tocht met een zeilschip. We zijn dus afhankelijk van het weer. Bij geen wind kunnen we de motor aanzetten, maar bij harde wind kan het zijn dat het te gevaarlijk is om droog te vallen, of om zelfs die kant op te varen. In dat geval moeten we iets anders leuks bedenken om te gaan doen binnen de mogelijkheden die we wel hebben.