Speciale zeilreizen voor gezinnen met kinderen

Ook in 2023 organiseren we weer twee gezinsreizen in de zomervakantie:

Week 1
28 t/m 04 augustus
08.08 – 19:00h aan boord in Stavoren,
15.08 – 15:00h van boord in Groningen

Week 2
04 t/m 11 augustus

15.08 – 19:00h aan boord in Groningen,
20.08 – 15:00h van boord in Stavoren

Deze gezinsreizen zijn speciaal bedoeld voor gezinnen met (jonge) kinderen tot ongeveer 16 jaar. Één-oudergezinnen zijn van harte welkom. Ook voor oudere kinderen is er aan boord genoeg te beleven, iedereen kan graag aktief meehelpen het schip te varen. Dit is het 15e jaar dat wij deze reizen organiseren. Wij kijken ieder jaar naar deze hele leuke weken uit!

Ook in 2023 organiseren we twee speciale zeilvakanties waarbij we bijna alle Waddeneilanden aandoen: de eerste week varen we van Stavoren in oostelijke richting over het Wad naar Groningen-stad. In Groningen eindigt de eerste reis en schepen de matrozen van de tweede reis in. De Tweede week varen we in westelijke richting weer over het Wad terug naar Stavoren.

Hoewel het in- en ontschepen op verschillende plekken wat lastig is, biedt het ook een belangrijk voordeel op deze manier kunnen we een echte ontspannen vakantiereis maken langs de Waddeneilanden, zonder dat we halverwege de reis weer op de terugweg moeten om er zeker van te zijn dat we de afvaarthaven weer bereiken. Dan hebben we ook tijd om eens een dag in de haven te blijven liggen en het eiland te verkennen. Sinds 2008 hebben we dit elk jaar gedaan en dat was elke keer een leuk avontuur. Tussen Groningen en Stavoren ligt een prima spoorverbinding zodat je gemakkelijk met de trein weer terug naar je geparkeerde auto kunt reizen na afloop van de tocht.

We beleven avonturen zoals droogvallen en schelpen zoeken op een zandbank in de Waddenzee, of aanleggen bij een eilandje op het Lauwersmeer om te zwemmen en een kampvuur te maken.

De kinderen hebben speelkameraadjes aan elkaar, en de ouders maken het samen ook gezellig met een hapje en drankje aan dek. We maken het leuk voor de kinderen. Dus niet te lang achtereen zeilen, en we varen vooral ook zo dat de kinderen actief mee kunnen helpen met bijvoorbeeld zeil zetten en sturen.

Zeilen op een groot schip is voor kinderen een enorm avontuur! Als ze het schip sturen met het stuurwiel voelen ze zich groeien. Vanaf het schip zien we onderweg zeehonden op de zandbanken van de Waddenzee liggen in de zon.

De bemanning van de Hoop Doet Leven is gewend aan jonge matrozen, en weet precies hoe ze kinderen veilig mee kan laten helpen, en hoe ze kinderen het gevoel kan geven dat ze echt wat doen. Voor de kinderen is een zeilschip een speelparadijs op het water.

De Hoop Doet Leven is een kindvriendelijk schip, met een goede reling rondom die dicht is op kinderhoogte. Er is veel speelruimte aan dek en binnen.

Kinderzwemvesten zijn aan boord, en tijdens de vaart is dragen verplicht. Natuurlijk zorgt de ervaren bemanning ervoor dat de kinderen en ouders wegwijs gemaakt worden aan boord, zowel binnen als aan dek. De ouders houden evenwel de verantwoordelijkheid voor de kinderen aan boord.

Schipper Michiel in perfect balans

Maar we maken het natuurlijk ook leuk voor de ouders, met bijvoorbeeld samen het eiland op gaan en gezellig (na)tafelen.

FamiliezeilreisPrijzen 2023

Prijzen kunnen afwijken

Volwassenen

Kinderen

5 t/m 12 jaar

Kinderen

t/m 4 jaar

€ 15,00

STO-Garant: per boeking

€ 550

p.p.

€ 435

p.p.

€ 350

p.p.


De prijzen zijn inclusief alle maaltijden en dranken, havengelden etc. geen verdere bijkomende kosten dus.

De prijs is inclusief eten en drinken. Het is mogelijk zelf dranken mee te nemen. Bij onze reizen is er geen kok mee aan boord, koken doen we samen (met wie zin heeft om te helpen) en in overleg. Het is juist leuk om zo samen iets te doen, en bovendien sparen we zo de kok uit. Die betaal je dus ook niet. Voor zover nodig zijn bij inschepen de boodschappen aan boord, en de bemanning zorgt voor de coördinatie van de boodschappen en het koken.


U bent geïnteresseerd?

Vul hier onder het contactformulier in en reserveer plaatsen aan boord tijdens de familiezeilreis. Michiel neemt dan contact op met u en hij beantwoordt alle vragen betreffende en de zeiltocht en de boeking.