ZEILEN MET KINDEREN

In 2019 organiseren we weer twee gezinsreizen in de zomervakantie:

9 augustus
19:00h aan boord in Stavoren,
16 augustus
15:00h van boord in Groningen

16 augustus
19:00 aan boord in Groningen,
23 augustus
15:00 van boord in Stavoren

Deze gezinsreizen zijn speciaal bedoeld voor gezinnen met (jonge) kinderen tot ongeveer 14 jaar. Één-oudergezinnen zijn van harte welkom.

Zeilen op een groot schip is voor kinderen een enorm avontuur! Als ze het schip sturen met de helmstok voelen ze zich groeien. Vanaf het schip zien we onderweg zeehonden op de zandbanken van de Waddenzee liggen in de zon.

De bemanning van de Arend is gewend aan jonge matrozen, en weet precies hoe ze kinderen veilig mee kan laten helpen, en hoe ze kinderen het gevoel kan geven dat ze echt wat doen. Voor de kinderen is een zeilschip een speelparadijs op het water.

De Arend is een kindvriendelijk schip, met een goede reling rondom die dicht is op kinderhoogte. Er is veel speelruimte aan dek en binnen.

Kinderzwemvesten zijn aan boord, en tijdens de vaart is dragen verplicht. Natuurlijk zorgt de ervaren bemanning ervoor dat de kinderen en ouders wegwijs gemaakt worden aan boord, zowel binnen als aan dek. De ouders houden evenwel de verantwoordelijkheid voor de kinderen aan boord.

Ouder-kind reis in de zomervakantie:

In 2019 organiseren we twee speciale zeilvakanties waarbij we bijna alle Waddeneilanden aandoen: de eerste week varen we van Stavoren naar Groningen-stad. In Groningen eindigt de eerste reis en schepen de matrozen van de tweede reis in. De Tweede week varen we weer terug naar Stavoren.

Hoewel het in- en ontschepen op verschillende plekken wat lastig is, biedt het ook een belangrijk voordeel: op deze manier kunnen we een echte ontspannen vakantiereis maken langs de Waddeneilanden, zonder dat we halverwege de reis weer op de terugweg moeten om er zeker van te zijn dat we de afvaarthaven weer bereiken. Dan hebben we ook tijd om eens een dag in de haven te blijven liggen en het eiland te verkennen. Sinds 2013 hebben we dit elk jaar gedaan en dat was elke keer een leuk avontuur.

We beleven avonturen zoals droogvallen en schelpen zoeken op een zandbank in de Waddenzee, of aanleggen bij een eilandje op het Lauwersmeer om te zwemmen en een kampvuur te maken.

De kinderen hebben speelkameraadjes aan elkaar, en de ouders maken het samen ook gezellig met een hapje en drankje aan dek. We maken het leuk voor de kinderen. Dus niet te lang achtereen zeilen, en we varen vooral ook zo dat de kinderen actief mee kunnen helpen met bijvoorbeeld zeil zetten en sturen.

Schipper Michiel in perfect balans

Maar we maken het natuurlijk ook leuk voor de ouders, met bijvoorbeeld samen het eiland op gaan en gezellig (na)tafelen.

FamiliezeilreisPrijzen 2019

Volwassenen

Kinderen

5 t/m 12 jaar

Kinderen

t/m 4 jaar

€ 12,50

STO-Garant: per boeking

€ 435

p.p.

€ 370

p.p.

€ 285

p.p.


De prijzen zijn inclusief alle maaltijden en dranken, havengelden etc. geen verdere bijkomende kosten dus.

De prijs is inclusief eten en drinken. Het is mogelijk zelf dranken mee te nemen. Bij onze reizen is er geen kok mee aan boord, koken doen we samen (met wie zin heeft om te helpen) en in overleg. Het is juist leuk om zo samen iets te doen, en bovendien sparen we zo de kok uit. Die betaal je dus ook niet. Voor zover nodig zijn de boodschappen aan boord, en de bemanning zorgt voor de coördinatie van de boodschappen en het koken.


U bent geïnteresseerd?

Vul hier onder het contactformulier in en reserveer plaatsen aan boord tijdens de familiezeilreis. Michiel neemt dan contact op met u en hij beantwoordt alle vragen betreffende en de zeiltocht en de boeking.

 
captcha