2019 vaart Michiel niet naar Oerol – heb jij interesse? Neem alsnog contact op met ons.

Niet inbegrepen zijn kaartjes voor het festival e.d. Info over Oerol, klik hier

Vertrek uit Makkum.


Wij gaan al sinds 1999 elk jaar een week naar Oerol. Zondagavond om 20:00 h gaan de trossen los in de haven van Makkum, en zetten we zeil op weg naar Terschelling. Als de wind gunstig is varen we misschien in één keer naar Terschelling, anders gaan we tegen zonsondergang voor anker voor de nacht, ergens midden op het wad. Maandag als de zon opkomt gaan we dan ankerop en varen het laatste stuk naar Terschelling. We zijn er dan vroeg genoeg om een fiets te kunnen huren vóór de eerste veerboot arriveert en de fietsten op het eiland op raken. Als er nog geen aanlegplek voor ons is in de haven gaan we voor anker en wachten op een plekje. Dat kan even duren, maar we komen er vast wel in. We zorgen er natuurlijk wel voor dat je van boord kunt zolang we voor anker liggen. Dat doen we met de bijboot, of we leggen geregeld even aan in de haven zodat wie dat wil kan afstappen of opstappen. Iedereen is vrij om zijn eigen gang te gaan, maar meestal proberen we ’s avonds samen te eten, zodat er een moment is dat we elkaar zien en de verhalen over wat er allemaal beslist de moeite waard is (en wat je beter over kunt slaan) kunnen uitwisselen.

Er gaat geen kok mee, koken doen we samen om de beurt, en in overleg. Dat is altijd leuk en gezellig, maar het is geen verplichting.

Ons schip heeft plaats voor maximaal 15 gasten. De groep wordt dan ook niet groter dan 15. Wie meegaat, blijft in principe ook de hele reis. We zijn geen hotelschip, waar gedurende de week mensen komen en gaan, we vinden het juist leuk om samen de week door te brengen. Je zou kunnen zeggen dat we daardoor als een schip vol individuele gasten vertrekken, maar terugkomen als een groep. Wij bieden kleine groepen een intieme gezellige sfeer. We kunnen daarom niet de goedkoopste zijn. Wie de goedkoopste zoekt, moet dus niet bij ons zijn, er zijn hotelschepen die goedkoper zijn. Je eigen fiets meebrengen is problematisch, die zou erg in de weg staan met zeilen. Sommige schepen lossen dit op door op de motor te gaan, wij zeilen. Een fiets huren is daarom een betere optie.