familie zeilreis, ouder-kind zeilvakantie, familievakantie, gezinsvakantie zeilen

Familie zeilreis

ZEILEN MET KINDEREN

In 2017 organiseren we weer twee gezinsreizen in de zomervakantie.

Deze gezinsreizen zijn speciaal bedoeld voor gezinnen met (jonge) kinderen tot ongeveer 14 jaar. ╔Ún-oudergezinnen zijn van harte welkom.

Zeilen op een groot schip is voor kinderen een enorm avontuur! Als ze het schip sturen met de helmstok voelen ze zich groeien. Vanaf het schip zien we onderweg zeehonden op de zandbanken van de Waddenzee liggen in de zon. De bemanning van de Arend is gewend aan jonge matrozen, en weet precies hoe ze kinderen veilig mee kan laten helpen, en hoe ze kinderen het gevoel kan geven dat ze echt wat doen. Voor de kinderen is een zeilschip een speelparadijs op het water. De Arend is een kindvriendelijk schip, met een goede reling rondom die dicht is op kinderhoogte. Er is veel speelruimte aan dek en binnen. Kinderzwemvesten zijn aan boord, en tijdens de vaart is dragen verplicht. Natuurlijk zorgt de ervaren bemanning ervoor dat de kinderen en ouders wegwijs gemaakt worden aan boord, zowel binnen als aan dek. De ouders houden evenwel de verantwoordelijkheid voor de kinderen aan boord.

Ouder-kind reis in de zomervakantie:

In 2017 organiseren we twee speciale zeilvakanties waarbij we bijna alle Waddeneilanden aandoen: de eerste week varen we van Stavoren naar Groningen-stad. In Groningen eindigt de eerste reis en schepen de matrozen van de tweede reis in. De Tweede week varen we weer terug naar Stavoren. Hoewel het in- en ontschepen op verschillende plekken wat lastig is, biedt het ook een belangrijk voordeel: op deze manier kunnen we een echte ontspannen vakantiereis maken langs de Waddeneilanden, zonder dat we halverwege de reis weer op de terugweg moeten om er zeker van te zijn dat we de afvaarthaven weer bereiken. Dan hebben we ook tijd om eens een dag in de haven te blijven liggen en het eiland te verkennen. In 2013, 2014, 2015 en 2016 hebben we dit ook gedaan en dat was elke keer een leuk avontuur.

We beleven avonturen zoals droogvallen en schelpen zoeken op een zandbank in de Waddenzee, of aanleggen bij een eilandje op het Lauwersmeer om te zwemmen en een kampvuur te maken. De kinderen hebben speelkameraadjes aan elkaar, en de ouders maken het samen ook gezellig met een hapje en drankje aan dek. We maken het leuk voor de kinderen. Dus niet te lang achtereen zeilen, en we varen vooral ook zo dat de kinderen actief mee kunnen helpen met bijvoorbeeld zeil zetten en sturen.

Maar we maken het natuurlijk ook leuk voor de ouders, met bijvoorbeeld samen het eiland op gaan en gezellig (na)tafelen.


familie zeilreis, ouder kind reis, zomervakantie, zeilreis

De Bereikbaarheid:

Zowel Stavoren als Groningen zijn per trein goed te bereiken. Je kunt dus per trein aanreizen naar de ene haven, en afreizen vanaf de andere haven. Als je per trein reist kan je van ons gratis een dekbed gebruiken (wel zelf een hoes meenemen). Als je per auto wilt reizen, dan kun je goed in Stavoren parkeren. Na de eerste week ga je dan per trein terug van Groningen naar Stavoren en ga je de tweede week mee, dan reis je per trein van Stavoren naar Groningen en stap je daar aan boord. Die treinreis duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon met de trein gaan.

familie zeilreis, familievakantie zeilen, gezinsvakantie zomerzeilreis

Familie zeilreis zomervakantie

Eerste zomer zeilweek:

Aan boord vrijdag 21 juli 19:00h in Stavoren;
Van boord vrijdag 28 juli 15:00h in Groningen.

Tweede zomer zeilweek:

Aan boord vrijdag 28 juli 19:00h in Groningen;
Van boord vrijdag 4 augustus 15:00h in Stavoren.

Prijzen:

volwassenen € 405,- p.p.
Kinderen 5 t/m 12 jaar € 350,- p.p.
Kinderen t/m 4 jaar € 250,- p.p.

De prijzen zijn inclusief alle maaltijden en dranken, havengelden etc. geen verdere bijkomende kosten dus.

Omdat onze ervaring is dat het voor de kinderen niet zo leuk is om onderweg te zijn met kinderen die een andere taal spreken, mengen we geen Nederlandstalige en Duitstalige families op deze reizen. Dit is bij andere aanbieders van gezinsvakanties vaak wel het geval, daar worden Duitsers en Nederlanders gewoon gemengd.

De prijs is inclusief eten en drinken. Het is mogelijk zelf dranken mee te nemen. Bij onze reizen is er geen kok mee aan boord, koken doen we samen (met wie zin heeft om te helpen) en in overleg. Het is juist leuk om zo samen iets te doen, en bovendien sparen we zo de kok uit. Die betaal je dus ook niet. Voor zover nodig zijn de boodschappen aan boord, en de bemanning zorgt voor de co÷rdinatie van de boodschappen en het koken.


Info en reserveringen: contact

Michiel Goeman,
Kanaalweg 4, 8758 LD Allingawier
t: 0515 541744 / 06-51809462